به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، عفت شریعتی امشب در برنامه تلویزیونی «اشاره» که از سیمای استانی خراسان رضوی پخش شد با بیان اینکه سعادت زندگی از آغاز تا پایان بر مبنای خلقت زن و مرد است، اظهار کرد: خداوند ملاک برتری را بر تقوا گذاشته است، بنابراین زنان و مردان در ساختن زندگی نقش مهمی دارند.
وی ادامه داد: امام راحل در سال ۶۸ در میان جمعی از بانوان گفت «زن انسانساز است، همانگونه که قرآن انسانساز است»، بنابراین ظی ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی زنان نقش سترگ و بااهمیتی در پیشبرد اهداف انقلاب داشتند و اگر حضور زنان را کمرنگ بگیریم جفا به جامعه بشری است.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس افزود: زنان در جمهوری اسلامی و پیشبرد اهداف انقلاب و برنامهریزیها نقشی اساسی ایفا کردند و باید این حضور باید پشتیبانی شود تا اثرات آن را در سلامت جامعه مشاهده کنیم.
شریعتی گفت: برای حفظ امنیت کشور و دستاورهای انقلاب از آغاز انقلاب تاکنون مشاهده میشود در هر جایی نظام برای تجمعات سرنوشتساز مردم فراخوان داده، زنان نقش سترگ و اساسی را ایفا کردند و اگر حضور ارزشمند آنان نبود کشور به این دستاوردهای سیاسی و منطقهای نمیرسید.
وی با اشاره به سیر تصاعدی میزان علمآموزی زنان، تأکید کرد: انتظار میرود در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی جامعه زنان با سیری تکاملی، فعالیتهای زنان را به خوبی در برگیرد و حضور ارزشمندشان را سرنوشتساز کند.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس اضافه کرد: امروز در این ۴۰ سالگی، با وجود فرازوفرودها و دستاوردهای شهدا و علما انتظارمان این است که درخت انقلاب بارور شود که اینگونه شده و میوه خود را به جامعه ببخشد که در این زمینه زنان میتوانند مهمترین نقش را ایفا کنند.
شریعتی بیان کرد: زن در جامعه، مادر، دختر و هم همسر است و انتظار این است این نظام ولایی در جهت تحقق دستاوردهای خودش از علم و توانمندی زنان استفاده کند.
وی با بیان اینکه جامعه در به وجود آمدن اعتمادبهنفس در زنان نقش بهسزایی دارد، اظهار کرد: بانوان در زمان دفاع مقدس در پشت جبهههای نبرد با حداقل امکانات نیازها را تأمین میکردند، هماکنون نیز در حوادثی مانند زلزله یا حوادث دردناک غیرقابل پیشبینی مشاهده میشود زنان بدون امر کسی، حضور در عرضه را وظیفه عاطفی میدانند.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس متذکر شد: اگر حضور زنان در عرصه اجتماعی کمرنگ شود، جامعه دچار چالشهای فراوانی میشود.
شریعتی گفت: زنان ایران با اعتقادات معنوی و معرفتی از ابتدای انقلاب نقش خود را ایفا کردند اما مسوولان و ادارهکنندگان نیز باید این نقش سرنوشتساز را ببینند و از آن غفلت نکنند، در غیر این صورت بار ۵۰ درصد جامعه به دوش ۵۰ درصد دیگر میافتد.
وی با اشاره به ایام شهادت حضرت زهرا (س) یادآور شد: اگر وجود مقدس این بانوی ارزشمند نبود دستاوردهای رسالت پیامبر اکرم (ص) و امام علی (ع) نادیده گرفته میشد اما این بانو با حضور کوتاه اما سرنوشتساز خود نقش مهمی در این مسیر ایفا کرد.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس عنوان کرد: در شرایط فعلی و عرصه حساس بینالمللی زنان جامعه در ابعاد مختلف برای کشورهای مسلمان منطقه به ویژه جهان اسلام نقش سرنوشتسازی و الگوسازی دارند.
شریعتی با تأکید بر اینکه فعالیت زن در اجتماع و خانه مغایرت ندارد اما برنامهریزی مهم است، متذکر شد: مگر میتوان حضور پزشکان یا معلمان زن را در جامعه نادیده گرفت؟ حتی در بانوان در کارخانهها کارهای فنی انجام میدهند اما این مسئله باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه اگر به مبانی اصیل مذهبی توجه کنیم راه برای ما باز میشود، اشاره کرد: مطابق دین اسلام نفقه زن بر عهده مرد است، حتی کار همسر در خانه اجبار نیست و زن میتواند برای شیری که به فرزند میدهد اجرت بگیرد، اینها نشاندهنده این موضوع است که جایگاه مادری و همسری بهقدری سرنوشتساز است که در صورت ساماندهی میتواند برکاتش را به جامعه منتقل کند.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس اظهار کرد: در نبردهای پیامبر اسلام (ص) در صدر اسلام، زنان در جبههها حضور داشتند که نقش طبیب و پرستار را ایفا میکردند.
شریعتی با تفکیک فعالیت زن در خانه و اجتماع را اشتباه بزرگی دانست و تأکید کرد: دستگاه مدیریتی کشور باید چنان التزام داشته باشد که برنامهریزی دقیق و نقشه راه مشخص کرده و برای کار و اشتغال زنان تسهیلاتی فراهم کند.
وی ادامه داد: مسؤولان و مجریان نیز در ابعاد مختلف باید زمینه بهرهمندی از توانمندی علمی، هنری و فرهنگی زنان روستایی و شهری جامعه را مهیا کرده و مدیریت برنامهریزی برای اشتغال زن در بیرون خانواده و امنیت و آرامش درون خانواده را ایجاد کند.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به تحولات ایجادشده در عرصههای علمی و اجتماعی گفت: دغدغه زن و دختر خانواده فراهم شدن امکانات رفاهی برای زندگی است.
شریعتی اظهار کرد: جامعه ما نیاز به فعالیت زنان در عرصه اجتماعی دارد و مدیران باید با مدیریت دقیق از ظرفیت و توانمندی زنان و دختران در اجتماع استفاده کنند.
وی گفت: زنان توانمند و کارشناس فراوانی هم در عرصه دانشگاهی و هم در عرصه فنی و کارگاهی در استان و شهر ما وجود دارند که امکان بروز نداشتند، بنابراین امکانات و توانمندیها در جای خود اما مدیریت برنامهریزی هم نقش زیادی دارد.
نماینده اسبق مردم مشهد و کلات در مجلس افزود: اگر مدیریت کشور به این مسئله توجه نکند سرمایه کلان علمی و فرهنگی انباشه شده و بدون استفاده باقی میماند. رسانه ملی باید به مسوولان تأکید کند از این توانمندی به نفع جامعه استفاده کند.
شریعتی تشریح کرد: در پرتو طلوع انقلاب اسلامی ایران، مسلمانان جهان از انقلاب اسلامی و مردان و زنان مسلمان ایران الگو میگیرند و زنان مسلمان نیز خود را در الگوی زن ایرانی میبینند.
وی متذکر شد: جدا از مسئله اشتغال که وظیفه مسوولان است، باید زمنیه فعالیت علمی برای زنان فراهم شود.
انتهای پیام/ی