محمدرضا سالمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه، اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی ارومیه جزو دانشگاههای جدیدالتاسیس کشور محسوب میشود که حدود یازده سال از تاسیس آن میگذرد، با مشکلات زیادی در حوزه صنفی دست و پنجه نرم میکند که اکثرا به خاطر عدم تکمیل طرحهای توسعهای این دانشگاه است.
وی اضافه کرد: دانشگاه صنعتی ارومیه با تمام این مشکلات در سطح علمی کشور جایگاه مناسبی دارد بهطوری که سال ها پرچمدار دانشگاههای جدیدالتاسیس بوده و رتبه اول را در بین این دانشگاهها دارد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی ارومیه بیان کرد: عمدهترین مشکل این دانشگاه کمبود فضای آموزشی است به طوری که در حال حاضر تنها دارای یک دانشکده فعال جهت برگزاری کلاسهای آموزشی میباشد که با همت مسئولین و تیم مدیریتی دانشگاه به زودی ساختمان ۳۳ کلاسه سایت جهتلو مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی مطرح کرد: دانشگاه صنعتی ارومیه در دو سایت بند و جهتلو در حال توسعه میباشد که طرح جامع توسعهای این دانشگاه در سایت جهتلو در کیلومتر هفت جاده نازلو در دست اجراست که متاسفانه کمتر از دو ماه قبل استانداری آذربایجان غربی ۳۰ هکتار از ۴۶ هکتار زمینهای این سایت را که طرح توسعه دانشگاه در آن در حال اجرا بود، از دانشگاه سلب مالکیت کرد و جهت ساخت بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه واگذار کرد که این امر اعتراض گسترده دانشجویان، اساتید و هیأت علمی دانشگاه را در پی داشت و مسئولین دانشگاه و شورای صنفی شدیدا پیگیر این موضوع هستند.
سالمی ابراز کرد: این تصمیم استانداری که بیشتر به خاطر لابیها و فشار جریانات سیاسی داخل استان صورت پذیرفت بزرگترین مشکل را برای دانشگاه صنعتی ارومیه ایجاد کرد به طور کلی با عملی شدن این تصمیم باید طرح جامع توسعه دانشگاه را نادیده گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی مانع این سلب مالکیت از دانشگاه صنعتی ارومیه شوند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: انتظار میرود استاندار جدید آذربایجان غربی در جهت توسعه هر دو طرح، یعنی توسعه دانشگاه و طرح ساخت بیمارستان در مکان دیگری تصمیم منطقی و به دور از جریانات سیاسی اتخاذ کند چراکه اجرای این طرح به معنای منحل شدن دانشگاه صنعتی ارومیه مطابق طرح آمایش دانشگاههای وزارت علوم میباشد که این موضوع به ضرر استان خواهد بود.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که آذربایجان غربی بعد از سیستان و بلوچستان کمترین میزان دانشجو را به ازای جمعیت دارد به طوری که تنها ۳ هزار و ۹۷۵ دانشجو به ازای ۱۰۰ هزار نفر داراست که از آخر در رده دوم کشور قرار گرفته است.
سالمی ادامه داد: این امر با توجه به سیاستهای بومیگزینی نشان از محرومیت مردم این استان از لحاظ آموزش عالی، عدم برابری امکانات و تسهیلات آموزشی به نسبت سایر استانها دارد که توجه ویژه دولت، وزارت علوم و استانداری را برای تقویت دانشگاه صنعتی ارومیه میطلبد که متاسفانه در دولت کنونی این امر آنگونه که باید نهتنها انجام نشده بلکه بارها بحث انحلال دانشگاه پیرو طرح آمایش وزارت علوم مطرح شده است.
انتهای پیام/خ